SENSORIUM TOOLKITLESSEN 2024

In samenwerking met C-Punt biedt ICK ook dit jaar weer danslessen met de Sensorium Toolkit aan in het basisonderwijs. De module “Dans met al je zintuigen” is een manier voor kinderen om door te kijken, voelen, ruiken en horen, hun verbeelding en intuïtie om te zetten in beweging.

Onze docenten gaven in januari en februari les op de Plesmanschool in Badhoevedorp en in maart en april zullen zij lesgeven op Vredeburg in Hoofddorp.

< SENSORIUM >

Contextprogramma en publieksprojecten

Space for Dance Art

ICK ontwikkelt voortdurend allerlei vormen van media en workshops, waarmee context wordt gegeven aan de voorstellingen. Ook zijn verschillende projecten interactief, of worden samen met het publiek gemaakt. 

- Community Project: WE DANCE TOGETHER

- Club Night: NIGHT OF THE INTUITIVE BODY

- Pride Amsterdam: THE KIKI KIKI BALL

WORKSHOPS

DOUBLE SKIN/DOUBLE MIND

In de Double Skin / Double Mind-workshops bieden we het publiek de mogelijkheid de trainingsmethode van de ICK-dansers te volgen. Onder leiding van een DS/DM-teacher concentreren de deelnemers zich op hun ademhaling en de fysieke en mentale extremen van het lichaam. De workshops zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditieniveau. De DS/DM-methode is ontwikkeld door choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en staat aan de basis van iedere voorstelling van ICK. De methode wordt wereldwijd al vele jaren onderwezen en speelt een essentiële rol voor de dansers in de opbouw van de ICK-voorstellingen. De methode is uitstekend geschikt als start van een creatief proces, voor studenten, amateurdansers, scholen en het bedrijfsleven.

- DS/DM Open classes

- DS/DM voor professionals