accéder au contenu

CLUB IFFR x DANCE OF URGENCY - Bogomir Doringer

Wat vertellen jouw dansbewegingen over jezelf of de mensen om je heen?

IFFR en Bogomir Doringer presenteren Club IFFR x Dance of Urgency. Curator en kunstenaar Bogomir Doringer onderzoekt in zijn werk op welke manier dans reageert op maatschappelijke uitdagingen en veerkracht toont in tijden van crisis. Club IFFR staat vrijdag 2 februari in het teken van dans. Bogomir Doringer trapt af om 20.00 met een interactieve presentatie van zijn werk.

De afgelopen 10 jaar onderzocht curator, onderzoeker en kunstenaar Bogomir Doringer de betekenis van dans door camera's boven dansvloeren te hangen en huidige rituelen vanuit vogelperspectief vast te leggen. Dit project, genaamd I Dance Alone, observeert en legt de unieke expressies vast van individuen en groepen die opgaan in muziek en beweging.
Het bekijken van mensen die dansen in clubs kan waardevolle inzichten geven in de collectieve psyche van de samenleving en het veranderende sociaal-politieke klimaat. De bewegingen en stijlen op de dansvloer weerspiegelen of reageren op de tijd waarin we leven.

Terwijl sommigen een dansvloer wellicht zien als een uitlaatklep voor het weekend heeft Doringer een Dance of Urgency opgemerkt. Deze vorm van dans ontstaat tijdens periodes van individuele en collectieve crises. Het dient als een coping mechanisme, waardoor individuen en groepen zich kunnen versterken om uitdagende perioden te doorstaan. In tegenstelling tot de perceptie dat dans voortkomt uit vreugde en welvaart, betoogt beargumenteerd Doringer dat dans geworteld is in persoonlijke en collectieve strijd tegen onderdrukking, controle, lichaamspolitiek en pijn.

Vrijdag 2 februari, 20.00 - 20.45
Kleine Zaal Theater Rotterdam
Gevolgd door Club IFFR, 22.00 tot laat
Gratis toegang, geen registratie nodig

 

< Bogomir Doringer is Associate Aritst bij ICK Dans Amsterdam >