PREMIERE PROJECT

Performing arts in a new era

Wij starten een nieuw Horizon Europe-project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie en wordt gecoördineerd door Athena Research Center. Het project heeft een looptijd van drie jaar en is gericht op de modernisering van de podiumkunsten, met name dans en theater, door gebruik te maken van geavanceerde digitale technologieën, ter ondersteuning van de hele levenscyclus van voorstellingen; van de productie en curatie ervan door zowel amateurs als professionals, tot het leveren en begrijpen ervan door het publiek, en de analyse en interpretatie ervan door kunstwetenschappers.

Voor het productieproces zal PREMIERE instrumenten aanreiken voor repetitie en uitvoering en zal het ook een protocol voor het vastleggen en opslaan van nieuwe voorstellingen definiëren. Met betrekking tot bestaande artefacten zal PREMIERE gebruik maken van digitale instrumenten voor het indexeren en cureren van bestaande dans- en theaterarchieven. In de begrips- en verrijkingsfase zullen de oude en nieuwe digitale artefacten worden geanalyseerd en verrijkt met behulp van Artificiële Intelligentie methoden en worden ingekapseld in een Virtual Reality wereld met geavanceerde navigatie functionaliteiten. In de distributiefase zal de toegevoegde waarde van het gebruik van dergelijke technologieën worden gedemonstreerd door VR browsing en VR streaming interfaces aan te bieden voor het bereiken van een verscheidenheid aan eindgebruikers. Uiteindelijk zullen de projectwerkzaamheden het begrip, het behoud, het plezier en de toegankelijkheid van podiumkunsten verbeteren.

Het PREMIERE-consortium bestaat uit 12 partners uit 6 verschillende landen (GR, CY, FR, ES, PT en NL) met een verscheidenheid aan expertise, van informatietechnologiedeskundigen, kunstwetenschappers, creatieve industrieën, eigenaren van inhoud, dans- en theatergroepen, kunstonderwijs en industriële en zakelijke partners. Gedurende de looptijd van het project zullen diverse activiteiten worden georganiseerd die gericht zijn op verschillende gebruikersgroepen zoals individuele kunstenaars, theater- en dansgroepen, theaterpodia, creatieve en media-industrieën, kunstwetenschappers, technologische instellingen en het grote publiek.Ga voor meer informatie naar de website van het project https://premiere-project.eu en volg ons op de sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de activiteiten.
instagram 
facebook

12 PARTNERS

Greece:
Athena Research Center
Argo Theater
 
The Netherlands:
Amsterdam University of the Arts
ICK Dans Amsterdam
 
Portugal:
Forum Dança - Associaçao Cultural                 
Medidata - Sistemas de informação para Autarquias
FITEI - Festival Internacional de Teatro de Expressão Ibérica
Coliseu Porto Ageas
 
Spain:
La Tempesta: City, culture & technology
Instituto Stocos   
 
Cypres: 
CYENS Centre of Excellence               
 
France:
Laboratoire Hubert Curien - Université Jean Monnet Saint Etienne        

                 

 

lees meer

1/1