Bestel onze Merchandise

Ontdek een prachtig assortiment aan ICK publicaties en gerelateerde items! Iedere aankoop draagt bij aan de blijvende ontwikkeling van ons kunstencentrum. Wij bieden een selectie uit onze merchandise.

Geïnteresseerd? Neem contact op om een bestelling plaatsen of ter verzoek voor inkijkexemplaren. Mail o.v.v. 'Merchandise/Bestelling [naam item]' naar info@ickamsterdam.nl.

Kleding en accessoires

Sportkleding

Grijze katoenen hoodie en t-shirt met Double Skin/Double Mind in wit of zwart op de voorkant en groot ICK logo in wit of zwart op de achterkant. Met bijpassende jogger

100% katoen - kleur: Zwart of Grijs
Prijslijst:

  • Hoodie €30,-
  • Jogger €20,-
  • T-shirt €10,-

 

Draagtas

Zwarte draagtas met groot ICK logo in wit aan beide zijden.

100% katoen - kleur: Zwart
Prijs: €2,-

Bij aankoop van een hoodie en/of T-shirt krijg je een ICK tas gratis.

Parfum

you PARA | DISO: l’essence de la danse

Is het inmiddels een bekende trend dat filmsterren, popartiesten en modemerken hun eigen geur ontwikkelen, in de danswereld is dit een first

Met you PARA | DISO presenteren Greco en Scholten een uniek project waarin de dans zich verbindt met geur. In nauwe samenwerking met de Italiaanse parfumeur Alessandro Gualtieri (“De Neus”) en de bekende Nederlandse ontwerpers Joost van Bleiswijk en Kiki van Eijk, gingen Greco en Scholten op zoek naar een mogelijkheid om het paradijs te vangen in een flesje. Het resultaat: de oneindige zaligheid van het bestaan, gedistilleerd in 30 milliliter.

Al sinds enige tijd broeide bij Greco en Scholten het idee om een parfum te maken. De eerste tekenen kwamen naar voren in een advertentie in de centerfold van het magazine HELL in 2006. In 2008 volgde als begeleiding bij de voorstellingen van [purgatorio] een eerste experiment: geurkunstenaar Maki Ueda zette bezwete danskleren op sterk water en distilleerde zo de geur van de dans. Later bleek dit eerste geuronderzoek een opmaat voor een groter project: het maken van een eigen parfum. Het paradijs diende zich in 2010 als thema aan en leek even vluchtig en ongrijpbaar als de dans zelf. Desondanks bleek het de geur van het paradijs te zijn die het meest raakt aan de ziel, aan de essentie van de dans.

Credits parfum
Een creatie van Emio Greco | Pieter C. Scholten
Parfum - Alessandro Gualtieri
Ontwerp - Kiki van Eijk & Joost van Bleiswijk
Art director ¬- Isabelle Vigier

Boeken

Capturing Intention ( € 30,-)

Documentatie, analyse en notatieonderzoek gebaseerd op het werk van Emio Greco | PC

Het Notation Research Project, een sinds 2004 doorlopend initiatief van dansgezelschap Emio Greco | PC, heeft met de voltooiing van de tweede fase een belangrijke mijlpaal bereikt. De uitkomsten van deze fase van onderzoek, gebaseerd op de workshop Double Skin/Double Mind, zijn gepubliceerd in de vorm van een fascinerend boek Capturing Intention met daarbij een documentaire film en een interactieve DVD-ROM.

In dit boek treft de lezer materiaal aan van een multidisciplinair onderzoeksteam van experts in notatiesystemen, cinematografie, gecomputeriseerde bewegingsanalyse, interactief mediaontwerp, cognitief onderzoek en culturele studies. Het boek bevat bijdragen van Marion Bastien, Bertha Bermúdez, Maite Bermúdez, Frédéric Bevilacqua, Maaike Bleeker, Franz Anton Cramer, Scott deLahunta, Marijke Hoogenboom, Corinne Jola, Susan Melrose, Eliane Mirzabekiantz en Chris Ziegler.

It’s life Jim, but not as we know it ( € 15,-)

In 2001 werkte Emio Greco | PC samen met de Vlaamse filosoof Antoon Van den Braembussche aan het essay It's life Jim, but not as we know it, waarin hij de verschillende motieven en motivaties van de trilogie Fra Cervello e Movimento onderzoekt.

"In de trilogie staat meer op het spel dan de openlijke wrijving tussen geest en lichaam: het belichaamt ook de spanning tussen orde en wanorde, controle en chaos, bewuste intentie en onbewust verlangen. Als zodanig is het een statement over de essentie van de dans. Het toont niet alleen de spanning tussen choreografisch ontwerp en wisselvalligheden (constante veranderingen, constante afwisseling, onvoorspelbare veranderingen of variaties, verschuivende omstandigheden) van de voorstelling, maar het laat ook zien dat, zodra de dans de taal van het lichaam spreekt, de transparantie ervan onhoudbaar is en tot het verleden behoort: het wordt visceraal, instinctief, koppig en onbeheersbaar."

Magazines

7: Risorgimento for purgatorio (€ 7,50)

Pretekst. Beeld. Geur. Tekst. En context. Een synergie van diverse artistieke energieën gebundeld rond de thematiek van loutering. Dat biedt het [purgatorio] magazine dat sterk vervlochten is met de EG | PC creaties [purgatorio] POPOPERA en [purgatorio] IN VISIONE die in juni 2008 hun wereldpremière beleefden tijdens het Holland Festival. Het werk van de choreografen en het artistiek team voedt de essence van dit magazine. Op zijn beurt parfumeert het magazine als interactief forum het creatieproces. Een louterende wisselwerking.

Art director: Isabelle Vigier
Met bijdragen van: Arnon Grunberg, Levi van Veluw, Maki Ueda, Gérard Mayen, Johan Reyniers, Bart Boone, Pasquale Martini en René van Peer.

Risorgimento for HELL (€ 7,50)

De samenstellers, schrijvers en beeld-redacteuren hebben zich toegelegd op het maken van een sterke connectie tussen dans en beeldende kunst. Met Dante's Inferno als vertrekpunt, toont het magazine werk in opdracht, naast bestaand werk van kunstenaars van verschillende achtergronden. Het magazine heeft het uiterlijk van een visueel essay en heeft ten doel een esthetische visuele en textuele wereld te creëren; een volstrekt persoonlijke hel, die kan bestaan naast die van de dansers.

Tekstbijdragen van: Stephen Greco (VS), Jan Fabre (B), Laurent Goumarre (F), Christian Néri en Irène Filiberti (tevens verantwoordelijk voor de tekstredactie). Nooit eerder verscheen werk van een fictieschrijver/popster interviewer, theatermaker/kunstenaar, journalist, genetisch bioloog en schrijver/kunstcriticus zij aan zij. De aantrekkelijke mix van stijlen en onderwerpen, de textuele extremen gecombineerd met de gekozen beelden, creëren een Dantesque choreografie, waarin onwaarschijnlijke onderwerpen samenvloeien tot een waarschijnlijk geheel.

you PARA | DISO - a guide to a dance performance (€ 7,50)

In het magazine you PARA | DISO wordt gebroken met de geijkte verwachtingen omtrent het paradijs. Zo is de veronderstelde veelkleurigheid ingeruild voor zwart en wit. Werk van de Japanse kunstenaar Kazuki Takamatsu heeft een prominente plek gekregen. Takamatsu schept een zwart-witte wereld van bijna-stripfiguren, die lijken te bewegen in een andere dimensie. Deze ijle, onschuldige, haast paradijselijke figuren ontroeren met hun poëtische voorkomen. Pas bij nadere beschouwing blijkt dat de context waarin de figuren opereren niet gespeend is van geweld en van pornografische ondertonen.

Om zoveel mogelijk facetten van het paradijs te belichten werden daarnaast gastauteurs uit verschillende disciplines benaderd met de vraag: what is you(r) paradiso? De visies van onder anderen sterrenkundige Govert Schilling, componist Louis Andriessen, filmmaker Gus van Sant en ontwerper Marcel Wanders werden in de tiendelige structuur gepast. Het resultaat is een magazine dat omschreven zou kunnen worden als “een handleiding voor het paradijs in tien delen”.

Publicaties

Company in the School ( € 2,50 )

Van maart 2005 tot april 2006 was Emio Greco | PC artist in residence op de Theaterschool in Amsterdam. Deze residentie bood een welkome gelegenheid om verder te kijken naar strategieën van overdracht. De resulterende publicatie, Company in the School, geeft de lezer geen overzicht van alle activiteiten, noch een evaluatie van de residentie, maar geeft eerder inzicht in de lopende discussies over begrippen als hedendaags choreograferen, overdracht, repertoire en reconstructie.

Met bijdragen van Maaike Bleeker, Ingrid van Schijndel, Jeroen Fabius o.a.

CD

[purgatorio] POPOPERA (€ 7,50)

Muziek van de voorstelling [purgatorio] POPOPERA - Gitaarversie

Geproduceerd en gemengd door Damian le Gassick
Opgenomen en bewerkt door Willjan Pielage en Floriaan Ganzevoort
Gitaar Emio Greco, Ty Boomershine, Victor Callens, Vincent Colomes, Nicola Monaco, Marie Sinnaeve, Suzan Tunca
Stem Michaela Riener
Opgenomen in Maison de la Culture d'Amiens, 25-02-2008
Muziek van Michael Gordon