Sponsorships

Waar anderen zich in hun core business beperken tot het produceren en uitvoeren van voorstellingen, zijn wij instituut, platform en gezelschap tegelijk. ICK onderscheidt zich van haar collega’s in de Nederlandse danswereld door het produceren van voorstellingen te integreren met talentontwikkeling, educatie en onderzoek op internationaal niveau. ICK werkt hierbij nauw samen met vaste thuisbasis de Meervaart in Amsterdam. 

Kenmerkend voor ICK is het thema van de ‘social body’, in het bijzonder het vermoeide lichaam van de gehaaste mens, uitgedrukt in onze visie van ‘artistieke duurzaamheid’: zowel in tijd, diepgang als ruimte bouwen langs lange lijnen. Voorstellingen en activiteiten zijn geen losstaande incidenten, maar volgen op de visie en op elkaar. Het ene creatieproces lokt de volgende uit; resultaten leiden tot nieuwe creaties. De komende jaren werken we vanuit het thema ‘Het lichaam in opstand’. 

De maatschappelijke waarde van ICK is dat we met onze dansproducties, begeleiding van jonge kunstenaars en artistiek/wetenschappelijk onderzoek leidend zijn bij de ontwikkeling van de (hedendaagse) dans in Nederland. Die voortrekkersrol willen we bestendigen en uitbreiden door de komende jaren een waardevol netwerk op te bouwen van professionals in de wetenschap en het bedrijfsleven, van innovatieve ondernemers op het raakvlak van wetenschap en commercie, van managers en bestuurders die verschil willen maken en daarvoor hun nek durven uitsteken. Doel is om samen met onze partner de Meervaart te gaan behoren tot de meest toonaangevende kunstinstituten in de wereld. 

We hebben betekenis voor dansprofessionals in binnen- en buitenland: dansers, choreografen, docenten en studenten. Er is ook een belangrijke impact op andere kunstenaars, in theater, muziek, beeldende kunsten en nieuwe media. Ons publiek treffen we veelvuldig in het buitenland (EU-landen, Turkije, Israël, VS, Canada en Azië), maar voor het Nederlandse publiek voeren we nog altijd de meeste voorstellingen uit. Het zijn kunstliefhebbers van de gevestigde orde (Holland Festival) tot de studentengeneratie (Lowlands) tot de gemêleerde bevolkingsgroepen in Amsterdam Nieuw-West (De Meervaart). 

ICK zal de komende jaren zijn werk onder de aandacht brengen bij nieuwe stakeholders, onder wie zakelijke partners en ondernemers, alsmede professionals in onderwijs en wetenschap. 

ICK biedt goede sponsormogelijkheden voor 

  • (jonge) innovatieve ondernemers 
  • instituten/bedrijven met een research-doelstelling of activiteiten in de wetenschap 
  • (stille) vermogende particulieren met culturele interesse 
  • bestaande partners en leveranciers van ICK 

Onze pakketten variëren in grootte en tegenprestaties van € 10.000 - € 25.000 op jaarbasis. Het team van ICK koppelt uw doelstellingen graag aan de (inter)nationale tournees, artistieke partnerships met theaters en gezelschappen in binnen- en buitenland, talentontwikkeling van vernieuwende excellente makers, workshops en debatten of andere activiteiten. 

We nodigen u graag uit voor één van onze voorstellingen in binnen- of buitenland om uw interesse verder met u te verkennen. U kunt een afspraak maken met Harmen Spreen. Hij is bereikbaar via e-mail of telefonisch op 020 616 72 40.