accéder au contenu

Victor Swank

ICK-Ensemble

Victor komt oorspronkelijk uit Nederland. Hij volgde, na een vooropleiding van de Nationale Balletacademie, zijn Bachelor aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, voor zowel Dans als Danseducatie. Hij heeft gedanst voor Samadhi Dance Company en de Company van Isabelle Beernaert en was een paar jaar te zien in de Dinnershow Brooklyn Nights.

Victors passie ligt zowel bij het dansen, als bij choreograferen en lesgeven. Zijn favoriete voorstelling van EGPC waar Victor in heeft gedanst was Blasphemy Rhapsody, omdat er verschillende stijlen in voorkwamen, het intuïtieve lichaam vanuit verschillende invalshoeken benaderd kon worden en hij zich erg vrij voelde.

"Voor mij betekent 'Luisteren naar het lichaam' begrijpen dat de geest een ontvanger moet worden, zoals een radio een signaal opvangt, om doordrongen te raken van het lichaam als geheel. Om het lichaam als danser te laten dirigeren, stel je jezelf open om informatie te ontvangen van 'instinct' en 'intuïtie'. Dit zal uiteindelijk dit 'zesde zintuig' openen dat voortkomt uit een pure, oerlijke impuls en laat zien wat het lichaam wil en nodig heeft. Jezelf toestaan om het lichaam in opstand te laten komen."

Foto: Alwin Poiana