accéder au contenu

Marcus Azzini

2019

Regisseur Marcus Azzini (Brazilië) zet het begrip ‘verbeelding’ centraal in zijn werk. Hij is gefascineerd door het vermogen van acteurs om werelden op te roepen die niet echt zijn maar voor de duur van een voorstelling toch werkelijk bestaan. In zijn regies streeft hij steeds opnieuw naar een verbeelding van het persoonlijke: de directe lichamelijke en emotionele verhouding van een mens tot andere mensen en de wereld.

In seizoen 2019-2020 creëert Marcus met ICK de voorstelling All Over – Acts of Love waarin dansers en spelers zich overgeven aan de liefde. Volgens ICK neemt Azzini een belangrijk motief als uitgangspunt: het fragiele van de mens en de kracht van kwetsbaarheid in een maatschappij waarin weinig plaats is voor het kwetsbare.

Lees meer Marcus Azzini is sinds 2012 artistiek leider bij Toneelgroep Oostpool en gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Hij regisseerde onder meer Angels in America (2015), Allemaal mensen (2018) en People, Places & Things (2019). Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Alle theatermakers van Oostpool delen met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn?