The Artists Are Present

Nieuw werk. Frisse gezichten. Onverwachte bewegingen.

The Artists Are Present and ready to show you their true colours! De Artist Space van ICK herbergt uiteenlopende makers in verschillende fases van hun carrière. Wie zijn ze en wat houdt hen bezig? Tijdens het jaarlijkse festival The Artists Are Present laten de makers uit de ICK-Artist Space spannende schetsen van hun voorstellingen zien. Maak kennis met het heden en de toekomst van de dans.

In 2022 heeft The Artists Are Present voor het eerst plaatsgevonden, van 9 tot en met 12 november in De Vlugt in Amsterdam Nieuw-West.

 

The Artist Are Present #1

Nieuw werk. Frisse gezichten. Krachtige aanwezigheid. Onverwachte bewegingen. 

Vier dagen lang nemen opkomende kunstenaars de Vlugt over voor een dynamische bijeenkomst en festival: The Artists Are Present. De deuren gaan open voor iedereen die wil zien en ervaren wat het heden van de dans in petto heeft. Een avontuurlijk evenement, gecureerd door ICK Artist Space, waar nieuw, soms nog rafelig werk te zien en te beleven is naast internationaal gelauwerde performances, muziek en installaties. The Artists Are Present opent artistieke processen en creëert gedeelde ruimte en tijd voor fysieke expressie via het lichaam: om te bewegen en bewogen te worden. Verwacht vier avonden waarin kunstenaars het podium opeisen en je door rituelen leiden, je bewegen, hun identiteit bevragen en het hier en nu transformeren. 

The Artists Are Present is een nieuw initiatief van ICK Artist Space om de dansgemeenschap te versterken, het potentieel van het lichaam te vieren en mogelijkheden te creëren om te delen en uit te wisselen. Dit festival geeft de kunstenaars de kans om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen: om op te treden, aanwezig te zijn, te delen, te begeleiden en uit te wisselen. Elke festivaldag heeft een ander thema of een andere kleur, en brengt kunstenaars samen die een bepaalde context of interesse delen. Je wordt uitgenodigd om door verschillende ruimtes in het gebouw te bewegen waar je works-in-progress, installaties en performances kunt ontdekken. Amsterdamse choreografen staan geprogrammeerd naast internationale Aerowaves Top Twenty22 voorstellingen. Elke avond is er een artistiek gesprek en eindigt met een DJ-set om alle lichamen in beweging te krijgen.

 

Sigrid Stigsdatter Mathiassen / foto door Thomas Lenden
skipping - Andreas Hannes / foto door Thomas Lenden
De Vlugt / foto door Thomas Lenden
Sister - Roshanak Morrowatian / foto door Thomas Lenden
De Vlugt / foto door Thomas Lenden
Victory Boogie Woogie (try-out) - Charles Pas / foto door Thomas Lenden
De Vlugt, Suzy Blok / foto door Thomas Lenden
minus - TREVOGA / foto door Thomas Lenden
De Vlugt, Roshanak Morrowatian / foto door Thomas Lenden
Listening to Stone Beings - Reza Mirabi / foto door Thomas Lenden
publiek tijdens Sister - Roshanak Morrowatian / foto door Thomas Lenden
Unbound - Paula Montecinos / foto door Thomas Lenden

1/12