MOVING FUTURES FESTIVAL 2023

Grenzeloze dans

Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Elke avond biedt het festival vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma. Onder het motto: “Tell to inspire” brengen de Moving Futures makers van 2023 voorstellingen, performances, installaties, lezingen en (after)talks naar jouw stad! Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Bekijk hier het volledige programma van Moving Futures Festival 2023.

Moving Futures in Amsterdam: 19 tot 21 mei 2023

Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei reist het Moving Futures Festival met een bomvol programma naar Theater Bellevue in AmsterdamHet programma in Amsterdam bestaat uit een mix van Amsterdamse, lokale makers en landelijk mee-tourende makers van alle danshuizen in Nederland.   

19 mei < meer info en kaarten >
Op 19 mei begint het festivalprogramma met
What Lies Beneath van het Groningse gezelschap Shelfish. Een voorstelling als docudrama over het schemergebied tussen feit en fictie. Daarna speelt Fifty-one/Forty-nine: een prijswinnend duet van Emma Evelein en Remy Tilburg over het samensmelten van mannelijke en vrouwelijk energie. Ten slotte speelt mime-maker Nick Deroo een voorproefje van zijn voorstelling I want to bite your flesh and see if it bleeds: een zoektocht naar hoe we kunnen versmelten met de ander.

20 mei < meer info en kaarten >
Op 20 mei kun je de nomadische interventie I have lived everywhere but here van Ashley & Domenik meemaken in de stad: op verschillende locaties in Amsterdam rollen zij een balletvloer uit en bouwen zij aan een nieuw huis. ’s Avonds is in Bellevue een triple bill te zien. We beginnen met de voorstelling In the moment van Camilla Monga en Emanuele Manis, een muzikale en dansante voorstelling uit de Aerowaves Top Twenty23, een van de 20 beste voorstellingen van het jaar 2023. Daarna staat Exceeding digital infoxication van het duo Argil en Hassani op het programma, over het fenomeen infoxication: informatiestress, waardoor je misschien de verkeerde beslissingen zou kunnen nemen. Ten slotte zie je Tanten bo t'aki van Faizah Grootens. In dit speelse en intieme duet creëert Grootens een lichamelijk speurtocht naar de voortdurend bewegende wervelkolom en de relatie tussen synchroniciteit en individualiteit. 

21 mei < meer info en kaarten >
Op 21 mei zie je nog een Aerowaves Top Twenty23 voorstelling: de solo Toujours de ¾ face van Loraine Dambermont. Een hyperenergieke solo waarin Dambermont haar beste geheime zelfverdedigingsvaardigheden onthult. Daarna speelt Even onions don’t make me cry van Jefta Tanate, een zoektocht naar kwetsbaarheid, zelfvernietiging, onzekerheden en het vuur dat in ons allen zit. Ten slotte zie je Victory Boogie Woogie van ICK Artist in Residence Charles Pas. In deze fysieke mime solo gaat Pas de strijd aan met volledig live gebracht geluidsdecor van alledaagse omgevingsgeluiden in combinatie met de grootsheid van filmische sounddesign. Zo brengt Pas een fysiek gedicht van lichaam en geluid over de continue, genadeloze confrontatie met zelfdestructie. 

Door heel Nederland...
Van 17 maart tot en met  21 mei reist Moving Futures Festival langs Den Haag, Groningen, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Tilburg, Rotterdam en Amsterdam.

Moving Futures Festival is een initiatief van Dansateliers, ICK Dans Amsterdam / ICK-Artist Space, Korzo, Theater aan de Rijn, DansBrabant en Grand Theatre.


              Wat nog meer in Amsterdam?


Van 17 tot en met 19 mei organiseert ICK Dans Amsterdam samen met Dansateliers Rotterdam een internationaal Atelier rondom het thema equity. In het kader van het European Dancehouse Network gaan professionals uit de danssector met elkaar in gesprek, in woord en beweging, over kansen(on)gelijkheid. Daarnaast kunnen dansers op 20 mei deelnemen aan een workshop door Camilla Monga, een internationale maker uitgenodigd voor het Moving Futures Festival. Op 21 mei vindt bij ICK Space for Dance Art een makers-meeting plaats, waarin met makers en professionals wordt gesproken over professionalisering, netwerkvergroting, verkoop en programmering van jonge dansmakers. Daarnaast wordt het programma in Bellevue aangevuld met inhoudelijke gesprekken met de makers uit het festival. Het Moving Futures Festival wordt feestelijk afgesloten met een after-party op 21 mei. 


lees meer

1/1