accéder au contenu

Kaide Gonzalez

New Adventures 2023 #1 / Supported Artist

Kaide Gonzalez (Zweden, 1988) is een Zweeds/Chileense danser gespecialiseerd in House dance. Hij begon zijn opleiding aan de Åsa Folkhögskola (Zweden) en studeerde in 2022 af met een Bachelor diploma in Educatie aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam (NL). Naast lesgeven en optreden neemt hij regelmatig deel aan internationale battles. Onlangs werkte hij samen met het Franse gezelschap CCNRB/Black Sheep als danser in de voorstelling Earthbound. Hij zet ook stappen als maker, zowel in de theaterruimte als in de cinematografie. Hij streeft ernaar vrij te zijn van labels terwijl hij zich bewust is van de House dance cultuur waar hij deel van uitmaakt en is geïntrigeerd door het begrip ‘in-between’. Momenteel ontwikkelt hij zijn eigen danspraktijk die de basis legt voor zijn danstaal, die hij 'Leviathan Flow' noemt: een holistische praktijk die werkt als een improvisatietool die de nadruk legt op het toelaten van je eigen identiteit in improvisatie.

In 2023 is Kaide Gonzalez een van de New Adventures makers. Op 2 en 3 juni presenteert hij zijn werk 60 seconds in Theater De Vlugt.

In 60 seconds onderzoekt en deconstrueert Kaide wat het betekent om een battle aan te gaan en de reis achter die 60 seconden in de schijnwerpers. Wat drijft dansers om steeds te blijven trainen en hun vaardigheden te verfijnen om maar 60 seconden te mogen dansen? Wat is de mentale en fysieke toestand die deze 60 seconden van een danser vragen? In zijn New Adventures onderzoek werkt Kaide met zijn individuele battle-ervaringen en zijn praktijk in house dance, die deel uitmaakt van de overkoepelende term "street and club styles".