accéder au contenu

Ainhoa Hernández Escudero

New Adventures 2023 #1 / Supported Artist

Ainhoa Hernández Escudero (zij/haar, Spanje, 1989) is een in Amsterdam gevestigde choreograaf, geboren en getogen in Madrid. Ze studeerde in 2022 af aan de masteropleiding DAS Theatre. Haar werk beweegt zich op het snijvlak van pop, post-internet esthetiek, technologie en mainstream cultuur. Ze benadert het vreemde en is geïnteresseerd in wat buiten de grenzen valt van wat we kunnen benoemen. Momenteel werkt ze aan het project Blooming-The Saga, een driedelig choreografisch werk dat zich richt op sciencefiction, dromen, magie en queerness en hun potentieel om alternatieve realiteiten te produceren en te manifesteren. Ainhoa ontving de AFK 3 Package Deal Talent Grant 2022/2023 in de categorie dans. Ze heeft haar werk gedeeld in contexten zoals Frascati, Come Together Amsterdam, Bâtard Festival, Gessnerallee Zürich, Center for the Performance Research NY, Arqueologías del Futuro, Museo del Chopo, Antic Teatre, La Caldera, La Casa Encendida, CA2M, en MNCARS.

Ainhoa Hernández Escudero is een van de New Adventures makers van 2023. Op 2 en 3 juni presenteert ze haar werk (don't) look me in the eyes in Theater De Vlugt.

(don't) look me in the eyes is geïnspireerd op het verhaal van de Griekse mythe van Medusa en de zusters Gorgon - een dansvoorstelling als eerbetoon en herbewerking van dit mythologische verhaal. In deze voorstelling wil Ainhoa Hernández Escudero hun verhaal uitdrijven en op dit verhaal reflecteren aan de hand van dans, popcultuur, godinnen, technologie en muziek, waarbij het publiek uitgenodigd wordt om na te denken over de representaties van vrouwen en queer personages in de basisverhalen van de westerse cultuur.