accéder au contenu

Workshop: Talk Through Dance door Hyaejin Lee

Geïnspireerd op Sung im Her's performance Nutcrusher

De performance Nutcrusher van Sung Im Her, een van de internationale Aerowaves TopTwenty20, is uniek te zien tijdens Moving Futures Festival 2022 in Amsterdam op 7 mei in theater Bellevue. Op 6 mei van 15:00 tot 17:00 uur geeft Hyaejin Lee, een van Sung im Hers dansers, een workshop waarin deelnemers diep in hun eigen bewegingsflow zullen duiken. De deelnemers leren een aantal bewegingen geïnspireerd door traditionele Koreaanse martial arts en dans. Fysiek en ritmisch uitgedaagd zullen ze ook hun verbeelding openen door middel van improvisatie. De bewegingen die aangeleerd zijn worden vertaald naar hun eigen fantasie. Op deze manier ontstaat er een continu bewegingsonderzoek en een fysieke uitdaging waarin de deelnemers hun improvisatie verbeteren en hun bewegingspatronen doorbreken.

“Voel de flow van de wind door je lichaam. Neem de natuur met je mee. Zelfs wanneer je stil staat, beweegt de tijd. Benut de kracht van de natuur. Het bovenlichaam is passief, het onderlichaam is actief. Ga langzamer. Je ogen zijn je hele lichaam.”

Hyaejin Lee

Hyaejin Lee is geboren in Zuid-Korea en werkt tussen België en Korea. Ze is afgestudeerd van SEAD (AT) waar ze met verschillende prominente internationale docenten en choreografen heeft gewerkt. Tot nu toe heeft zij gewerkt met onder andere Rootlessroot/Fighting Monkey, Sasha Waltz, Anton Lachky, Jan Lauwers, Judith Sanchez Ruiz, Adrien Hod, Reut Shemesh, JUKSTA, Sung im Her en Grayson Millwood. Ook is Hyaejin Lee bezig haar artistieke vocabulaire te ontwikkelen, die ze in haar performances uitdrukt in zowel choreografie als muziek. Haar werk draait om het woord unificatie (van mensen, landen, genders…), waardoor ze voornamelijk start vanuit menselijk gedrag. Op deze manier stelt ze de menselijkheid boven de esthetiek.

 

lees meer