accéder au contenu

TEACH ME NOT ! - Wojciech Grudzinski

Work-in-progress

De Poolse Wojciech Grudziński, kunstenaar, choreograaf en danser, verkent tussen- en interdisciplinaire ruimtes. Met als basis de performatieve vrijheid en emancipatoire kracht van dans, navigeert zijn artistieke praktijk door impliciete en expliciete machtsdynamieken in theater en choreografie, waarbij hij queerness en diversiteit omarmt. Teach me not!  is een lofzang op het verlangen van studenten naar de bitterzoete herinneringen aan hun meesters.

"En, wat? Ben je een leerling die een goede les nodig heeft, of ben je een leraar die op zoek is naar een gewillige leerling? Gehoorzaam je deze binaire keuze of ben je bereid om te weigeren, je niet aan te passen en te ontkennen? Dit is waar het spel begint."

"Samen met Maria Magdalena Kozłowska presenteren we een work-in-progress performance, waarbij we gebruik maken van het feit dat de docent niet aanwezig is. Het is een lofzang op het verlangen van studenten naar de bitterzoete herinneringen aan hun meesters. Wat is de choreografie van onenigheid? Hoe dans je 'NEE'?"

Wojciech Grudziński is Supported Artist bij ICK Dans Amsterdam

 

In de voorstelling worden stroboscoopeffecten gebruikt

 

Illustratie © Rafał Dominik