accéder au contenu

ICK-Fest 2021

Wereldpremière Known & to Know, internationale programmering en Vibes

Feel connected 
Take your time 
Take your space 
I want to dance again 
I want to dance again
 
- The Subs – I Want to Dance Again ft. Ogenn 

To be or not to beHamlet als dansvoorstelling, haperende en sensuele lichamen, vier generaties dansers op een podium en publiek dat zelf de choreografie bepaalt. Het driedaags dansfestival van ICK zet ook dit jaar weer alle zintuigen op scherp. De bewegelijkheid van zekerheden waarin we vandaag leven, nodigt uit om anders te denken, bewegen, kijken en voelen. Vanuit intuïtie en kwetsbaarheid, vanuit een zoeken naar nieuwe verbindingen, vanuit ons lichaamTo be is to dance.

Tobeornottobe:Hamlet als dansvoorstelling,haperende en sensuele lichamen, verschillende generaties dansers op een podium en publiek datzelf de choreografie bepaalt. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan nieuwe voorstellingen, het invliegen van gastkunstenaars uit Italië en het samenstellen van een programma. Dit werd, na een beetje heen en weer geschuif in deze woelige tijden, samengebald tot een volle, dynamische en spannende festivaldag met 4 voorstellingen, een lezing en een workshop. De bewegelijkheid van zekerheden waarin we vandaag leven, nodigt uit om anders te denken, bewegen, kijken en voelen. Vanuitintuïtieenkwetsbaarheid, vanuit een zoeken naar nieuwe verbindingen, vanuit ons lichaam.Tobeistodance.  

Programma 
14.00-15.15: DS/DM - workshop Suzan Tunca - Foyer 

15.30-17.00: UpToDance - lezing Suzan Tunca – Conferentiezaal  

17.30-18.30: Genoma Scenico – Nicola Galli - Foyer 

19.00-20.00: Hamlet – Dewey Dell – Blauwe Zaal 

20.30-22.00: Known and to Know - Wereldpremière - Emio Greco I Pieter C. Scholten & Andreas Hannes – Rode Zaal 

 
Meer info over het programma vindt u hieronder (hierboven staat het enige juiste tijdschema). 
Kaartverkoop via Meervaart

 Het festivalhart van het ICK-Fest is Theater de Meervaart. Daar presenteren we op zaterdagavond Known & To Know, een combinatie we het ICK-Fest af op vrijdagavond met een ontmoeting tussen vier generaties dansers en twee generaties choreografen. De première van Known & To Know bestaat uit een double bill van de jonge choreograaf Andreas Hannes in combinatie met een repertoirestuk van Emio Greco | Pieter C. Scholten. Hannes maakt Reverberated Emissions met de dansers van het ICK-ensemble. Lichamen huppelen, buigen, transformeren en botsen in deze muzikale voorstelling. In Nero van Greco en Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist. Greco en Scholten vroegen verschillende generaties dansers om samen met hen nieuw leven te blazen in Conjunto di Nero uit 2001. Enkel en alleen op het ICK-Fest wordt dit gedanst door een deel van de oorspronkelijke cast: Emio Greco Barbara Meneses en Dereck Caylaaangevuld met huidig ensemble danser Denis Bruno.  

Op uitnodiging van ICK is het dans- en performancecollectief Dewey Dell uit Italië te gast in Amsterdam. Hun voorstelling Hamlet ging deze zomer in première in Berlijn en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Choreografe Teodora Castelluci gebruikt het theatericoon Hamlet als uitgangspunt voor een sterk visuele dansvoorstelling. Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet –tobeornottobeom in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid, wanneer je lichaam iemand anders toebehoort.   Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet – to be or not to be – om in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid.

De Italiaanse choreograaf Nicola Galli, waarmee het Nederlandse publiek al kon kennis maken tijdens het ICK-Fest 2019, daagt het publiek in Genoma Scenico uit om mee de choreografie vorm te geven. Op speelse wijze kan elke toeschouwer een persoonlijk ‘choreografisch genoom’ samenstellen en verschillende combinaties maken. Het resultaat zal onmiddellijk door dansers worden uitgevoerd.

voorstelling Known & To Know combineren met Hamlet van het Italiaanse kunstenaarscollectief Dewey Dell. Naast premieres werk, presenteert ICK-Fest ook veelbelovende makers uit het buitenland. Choreografe Teodora Castelluci gebruikt het theatericoon Hamlet als uitgangspunt voor een sterk visuele dansvoorstelling. Drie dansers zetten de geestelijke toestand van Hamlet –tobeornottobeom in een lichamelijke zoektocht naar bezetenheid, wanneer je lichaam iemand anders toebehoort.   

Doorlopend is de videocreatie P A N O R A M A te zien, gemaakt door beeldend kunstenaar Davide De Lillis en choreograaf Nicola Galli tijdens de lockdown. Een intiem videoportret van een menselijke figuur die zich ontvouwt in een steriel wit vierkant. Gehuld in geometrisch licht en kosmische klanken beweegt het lichaam langsheen de randen om uiteindelijk de verdampen en zo een venster op de wereld te openen.

ICK-Fest wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam en ATER Foundation

ATER FONDAZIONE

Collage: Damien Blottière

lees meer