accéder au contenu

Flamenco MASTERCLASS door Manuel Linán

in samenwerking met Flamenco Biënale

Manuel Liñán
Op 11 december komt danser, choreograaf en kunstenaar Manuel Liñán naar Nederland en vereerd ons met een unieke 3 uur durende Flamenco Workshop. 
 
Liñán, geboren in Granada in 1980, doorbreekt met zijn prikkelende gender-overstijgende shows internationale grenzen. Ondanks de wens van zijn vader om stierenvechter te worden, volgde Liñán zijn passie voor dans. Hij studeerde bij legendarische dansers als Manolete en Mario Maya, maakte choreografieën voor prestigieuze gezelschappen, en ontving in 2017 de Spaanse Nationale Dansprijs. Zijn Nederlandse debuut maakte hij in 2017 met de voorstelling Reversible tijdens de VI Flamenco Biënnale. In zijn meest recente werk, "VIVA!!", tilt Liñán zijn onderzoek naar gender en identiteit in flamenco naar nieuwe hoogten. "VIVA!!" is een uitbundige schreeuw naar vrijheid van beweging, een ode aan de meerstemmigheid van het lichaam. 
 
A flamenco revolution by dancing in Drag.” - The New Yorker
 
Schrijf je in voor deze unieke workshopervaring gegeven door Manuel Liñán op 11 december van 10:00 tot 13:00 uur bij Space for Dance Art. Wees erbij en ontdek de kracht van beweging onder leiding van een ware pionier.
 
Flamenco Workshop is toegankelijk voor intermediate, gevorderde- en professionele dansers, maar hoeven geen ervaring te hebben in de flamenco.
 
 
foto © Marco G. Punta