Mediatheek

De mediatheek van het Internationaal Choreografisch Kunstencentrum (ICK) in Amsterdam is gehuisvest in het Talentenhuis in Nieuw-West waar zich ook de studio en kantoren van het dansgezelschap en het platform voor hedendaagse dans ICK bevinden. Publicaties, video’s en websites die als inspiratie dienden voor de voorstellingen en activiteiten van ICK zijn er te lezen en te bekijken. Er is een gespecialiseerd aanbod aan naslagwerken en tijdschriften over hedendaagse dans, met nadruk op overdracht, (dans)notatie en dansdramaturgie. De mediatheek ontsluit tevens een veelzijdig archief van fysieke en online publicaties dat is opgebouwd vanuit de artistieke praktijk van de choreografen en onderzoekers die bij ICK werken.

Het artistieke archief van de oprichters van ICK, choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten wordt voor publiek toegankelijk gemaakt. Op aanvraag kunt u videoregistraties van voorstellingen bekijken, recensies lezen en bladeren door het uitgebreide fotomateriaal van hun repertoire.

De mediatheek is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dans. Na aanmelding ontvangt u een introductie op de mogelijkheden en het gebruik van de mediatheek en kunt u gebruik maken van de studieruimte. Materialen worden niet uitgeleend, maar fotokopieën maken (tegen betaling) is wel mogelijk.

1/1