Vmbo denktank

Hoe krijgen we het vmbo aan het dansen?

Samen met culturele partners, Bekijk't, Foam, Ons' Lieve Heer op Solder en Poldertheater vormt ICK Amsterdam de vmbo-denktank. Daarin onderzoeken we hoe we samen tot een beter cultuureducatieaanbod voor het Amsterdamse vmbo komen. Ons doel is een multidisciplinair, gezamenlijk aanbod dat we in co-creatie ontwikkelen.

In de periode 2015 – 2017 ontwikkelden we met de Meervaart en het Wellant College in Sloten de leerlijn Hedendaagse dans voor het vmbo. Dit was de start van ons onderzoek naar dans voor het vmbo en hierop bouwen we nog steeds voort.

De huidige scholen in de denktank zijn: Yuverta Amsterdam-West, Montessori Lyceum Oostpoort, Kiemm Montessori, Cburg College en het Mundus College.

Met deze samenwerkingen streven we ernaar dat beleidsmakers, schoolbesturen, directies en docenten de creativiteit van jongeren op het vmbo zien en (financieel) stimuleren. Met onze gezamenlijke projecten bieden we leerlingen een perspectief op mogelijkheden in de kunst- en cultuursector en dragen we bij aan het positief bijstellen van het beeld omtrent de vmbo-leerling.