accéder au contenu

ICK FEST #5 - 2022

three Dance Premieres !

Voor de 5e editie van het jaarlijkse ICK-Fest in Meervaart Theater presenteert ICK Dans Amsterdam drie bijzondere dans premières.
 
Denden Karadeniz / Zere Dance Theatre
Op 28 en 30 oktober is Past, Present, Zero te zien, een stuk over hoe keuzes in het verleden de toekomst beïnvloeden.  Denden Karadeniz combineert breakdance en hedendaagse dans en richtte het eerste Urban Contemporary dansgezelschap op:  het Zero Dance Theatre.
 
Emio Greco | Pieter C. Scholten / ICK Dans Amsterdam
Op 29 oktober zal de Nederlandse première van We Want It All te zien zijn als onderdeel van het ICK-Fest. We Want It All is een “mini-dansfestival” waarin  slotscènes van het gehele oeuvre van Emio Greco | Pieter C. Scholten de rode draad vormen. Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij in deze dynamische, afwisselende festival voorstelling.
 
Michela Lucenti / Balletto Civile
Op 29 oktober stelt ICK met veel plezier het italiaanse nomadische collectief Balletto Civile voor aan het Nederlands publiek. Concerto Fisico per Azione betekent letterlijk “lichamelijk concert met acties”.  Michela Lucenti danst, zingt en acteert de geschiedenis van haar gezelschap: Grote en intieme verhalen die als een jukebox een reis door de tijd oproepen.