Controller (0,6 FTE)

ICK Amsterdam, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en tal van research -en educatieve projecten initieert. ICK is Stadsgezelschap Dans van Amsterdam.

Internationale samenwerking is inherent aan de manier van werken van ICK: het dansplatform komt tot leven door alle interacties en projecten. ICK heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd en ontving diverse prestigieuze prijzen. Op institutioneel niveau werkt ICK zeer nauw samen met het Ballet National de Marseille en met Theater de Meervaart, dat zich momenteel ontwikkelt tot een theater voor dans en fysiek theater, waar ICK vanaf 2017 huisgezelschap is. In Nederland ontvangt ICK subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

Functieomschrijving
Als controller stel je in nauwe samenwerking met de directie en budgethouders begrotingen op en bewaakt deze. Je voert de gehele boekhouding, maakt (inter-company) afrekeningen met samenwerkingspartner Ballet Nationale de Marseille en stelt financiële (project)rapportages op voor de raad van toezicht, directie, budgethouders en subsidiënten/fondsen. Je verzorgt tevens belastingaangiftes, waaronder de btw-aangifte. Verder initieer en coördineer je fonds- en subsidieaanvragen. Je stelt contracten voor medewerkers en freelancers op, voor de verkoop van voorstellingen en voor (internationale) samenwerkingen, en ziet daarbij toe op de juiste toepassing van wet en regelgeving. Jaarlijks begeleid je de accountantscontrole.

Wat vragen wij?
- een relevante, afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
- vakkennis en ervaring op het gebied van financiële administratie/boekhouden en begrotingen (opstelling en bewaking)
- uitstekende kennis van Excel
- ervaring met Exact Online strekt tot de aanbeveling
- relevante fiscale en juridische kennis
- ervaring met de culturele sector strekt tot de aanbeveling, alsmede kennis van (Nederlandse en Europese) subsidieregelingen op het gebied van de podiumkunsten
- een ondernemende instelling en een zelfstandige werkhouding
- uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels (beheersing van het Frans is een pré)

Wat bieden wij?
- een uitdagende en zelfstandige functie met ambitieuze collega’s bij een internationaal platform voor hedendaagse dans van topniveau
- de mogelijkheid om te werken bij een organisatie met een sterke nadruk op ondernemerschap
- salaris volgens de CAO dans, afhankelijk van leeftijd en ervaring
- ingang functie per 1 april; inwerkperiode daarvóór

Meer informatie of solliciteren?
Motivatiebrieven voorzien van cv kun je tot 22 februari a.s. sturen naar manon@ickamsterdam.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Manon van Scherpenzeel. Zij is telefonisch te bereiken op 020 - 616 72 40 (ma t/m vr 10-18 uur). 

Office Manager (werkervaringsplek)

ICK, onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten, is een spraakmakend dansgezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en tal van research -en educatieve projecten initieert. ICK is Stadsgezelschap Dans van Amsterdam. Internationale samenwerking is inherent aan de manier van werken van ICK: het dansplatform komt tot leven door alle interacties en projecten.

ICK heeft de afgelopen twintig jaar over de hele wereld getoerd en ontving diverse prestigieuze prijzen. Op institutioneel niveau werkt ICK zeer nauw samen met het Ballet National de Marseille en met Theater de Meervaart, dat zich momenteel ontwikkelt tot een theater voor dans en fysiek theater, waar ICK vanaf 2017 huisgezelschap is. In Nederland ontvangt ICK subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Amsterdam.

De werkzaamheden van de office manager bestaan onder andere uit:
- Beheer kantoor, ICT, agenda, adressenbestand, kantoorartikelen, etc.
- Beheer twee dansstudio’s
- Speellijst en bezoekersaantallen dansuitvoeringen en educatie bijhouden
- Ondersteuning productie- en marketingafdeling

Wie zoeken wij?
We zoeken een duizendpoot die al veel kan maar ook nog veel wil leren. Je bent zorgvuldig, oplettend, flexibel, zelfstandig en toch dienstbaar. Ervaring met Office Word en Excel is vereist. Kennis van Filemaker is een pre. Minimaal vier dagdelen beschikbaar.

Wat bieden wij?
Bij ICK werk je met gemotiveerde en professioneel ingestelde collega’s. We bieden een passende vergoeding. Werktijden zijn tussen 10.00-18.00.

Voor informatie over deze werkervaringsplek kun je contact opnemen met Manon van Scherpenzeel, telefoon (020) 616 72 40. Heb je interesse? Stuur dan je cv en een e-mail naar manon@ickamsterdam.nl.